BEROEP1 - KLIMAATKWARTET

1.1. Debriefing

AH klimaat Kwartet       Design & Co, Dat Is Het

Opdrachtgever: Albert Hein        Opdracht: Klimaat Kwartet ontwerpen
belangrijk
Beroeps houding,  bindingen studie advies, kom op tijd.

Voormat kaartje klimaat kwartet
7,6 x 9,8cm bxh
-Duurzaamheid, klimaat verandering
-kinderen moeten met dit spel bewust van de omstandigheden. Kwartet verkrijgbaar  bij een product. Je maakt het met 2 teams! Je maakt met 8 studenten 1 heel kwartet spel met 1 onderwerp.
-Doelgroep ouders & kinderen 5 t/m 12 jaar
-Herkenbaar structuur, patroon



1.2. Planning: Taken verdelen

-Albert Hein huisstijl – supha en layla
-Kwartetspellen – Avalon en nathan
-klimaatverandering – Ramesh en Brandon
-duurzaam – jordi en mika

Als we alle 4 een moodboard hebben gemaakt over de thema’s moeten we een binding vinden tussen de 4 moodboards en over de rode draad die we gemeen hebben kiezen we een onderwerp
Met AH in gedachten                                            opdracht 6 weken lang
Iedereen kiest zijn sub thema

Verdeling Sub-thema’s
Layla - Natuur
Supha - kunst
Avalon - dieren
Ramesh - mensen
Jordi - voorwerpen
Nathan - vervoer
Brandon - Innovaties
Mika – eten

Sub thema’s zijn:
Natuur, mensen, dieren, vervoer, eten, kunst, innovaties & voorwerpen



1.3. Veld en Desktop: vooronderzoek​​​​​​​
Kwartetspel onderzoek

Geschiedenis over kwartet.
Over de geschiedenis van het kaartenspel is er niet zo veel bekent, het is vermoedelijk een oud Nederlands spel maar dat weten we niet zeker. Kwartet wordt vaak als een promotie uitgeven, voor een auto of een product in de supermarket om het meer in het licht te zetten op het product. Ook is er educatieve kwartet spel verschijnen gekomen, om kinderen op een leuke manier dingen te leren. Bijv. over Vissen, Katten en of planten. Tegenwoordige kan je zelf ook kwartetspellen maken. Op internet kan je nu websites vinden om dit te vinden.

Doel van het spel
Het is de bedoeling door slim te spelen en te vragen zoveel mogelijk setjes van vier kaarten te verzamelen, de kwartetten. Door goed op te letten bij andere beurten kun je achterhalen wie welke kwartetkaarten heeft. Degene met de meeste kwartetten wint.

Kwartet
Bij kwart heb je 1 geheel thema en elke 4 kaarten hebben hun eigen ding. Bijvoorbeeld; Het gehele thema is Katachtigen en dan zijn de deel thema’s van de katten en wat ze nodig hebben er/of in welke gebied ze wonen.

Op de kaart die je hebt wordt aan de onderkant aangegeven welke kaarten je nog meer nodig hebt om kwartet te hebben. Om kwartet te hebben, heb je 4 kaarten nodig van hetzelfde sub thema. Bijv.; Krapppaal, Kattenbak, Waterbak en Katten bedje. Dat zijn vier dingen van dezelfde sub thema “wat de kat nodig heeft”. Als je die allemaal bij elkaar hebt kan je kwartet roepen.

Hoe het spel gaat.
De kaarten worden verdeeld onder de spelers, om te winnen moet je geen kaarten je had meer hebben. Om kaarten te krijgen moet je dan ook vragen om de kaart. Bijv.; ‘Naam van sub thema’ en dan ‘de kaart die je nodig hebt.’ Als de andere speler die kaart heeft moet hij deze geven. Als je met ze tweeën speelt heb je een pot nodig. Met de pot is het als je de kaart niet krijgt van de andere speler dat je uit de pot moet pakken.



1.4. Maakt een concept: Rode draad + styleguide

Plaats hier jullie "RODE DRAAD" en licht de rode draad toe. 
(Dit is de brainstorm fase, waarin jullie elkaar op de hoogte hebben gesteld van jullie bevindingen uit jullie vooronderzoeken naar AH / Kwartet / Klimaat of Duurzaamheid + moodboards. Deze bevindingen leveren een "rode draad" op. Schrijf deze uit en vertel hoe jullie in overleg tot deze rode draad zijn gekomen. 

Plaats hier ook jullie "styleguide. 
(Jullie hebben bepaald welke kleuren, typografie en stijlelementen jullie gaan gebruiken. Jullie hebben een template van de styleguide aangeleverd gekregen in de mail).

Plaats hier ook je moodboard van je subthema.


1.5. Maakt een ontwerp: illustraties ontwerpen voor je sub-thema binnen de rode draad

etc etc etc. 
AH Kwartet
Published:

AH Kwartet

Published:

Creative Fields